ETNA

Patlamaya hazır Etna. İçi kıpır kıpır. Anlatacakları var besbelli. Belki aşık bir çift bekliyor, belki bir grup gezgin. Belki de gitsinler diye tutuyor kendini.
Duru ve dingin Etna. Binlerce yıl her duyguyu tatmış olmanın sakinliğiyle seyrediyor. Yüzü sakin ve yaşlı, içinde ise genç bir delikanlı.
Ağlasa yakıp kül edecek, gülse tuzla buz. Kalkıp gidecek oluyor da kıyamıyor gibi Etna. Zerafetini seyrediyor küçük insanların. Minik hediyeler veriyor onlara çiçek açmaz denilen gölgelerinden.
Görebilenleri bekliyor Etna. Utangaç biraz ki bulutların ardına gizliyor yüzünü. Kucağına doldurduğu taşlar gibi sevgiyle ağırlıyor misafirlerini. Cesareti olanlar bulutların üzerine çıkıyor. Etna’yla yüzleşmek, zirvesinde gezinmek için teknolojileri var besbelli. Şimşekler çakıyor genelde yukarılarda.

Ah insanlar… Yeryüzünün meraklı mucizeleri. İki mucize bir araya gelirse ne olur diye soruyor. Gelin, gezin, görün… Buluşalım!

İyi Seyirler.

Not: Etna’ya gidebilmek kolay değil. Sabah 8:00’de Catania’daki merkez garın karşısındaki belli belirsiz duraktan otobüsü yakalamak gerekiyor önce. Tabi bir diğer seçenek de 60€’dan başlayan turlara katılmak. Otobüsü tercih ederseniz günde tek sefer var ve gidiş geliş 7 € ücreti. Otobüs firması ATS. Sonrasında bir saatte Etna’ya varıyorsunuz. Önce eteklerindeki küçük lego köyde bir mola. Yanınıza hırka aldıysanız burada artık omuzlarınıza atmak isteyebilirsiniz (yaz bile olsa hazırlıklı gidin; Etna biraz soğuk bir arkadaşımız). Lego köyden sonraki durakta ineceksiniz ki zaten burası son durak. Bundan sonraki rotanızı Etna çizecek. Dönüş saati 16:00 – 17:oo civarı, sormayı unutmayın. Gece karanlık. =)

ETNA l Cemal Can Ateş l Gezi Fotoğrafları Sicilya, İtalya
Paylaş