Mine & Arın / Ankara Düğün Fotoğrafçısı

Sevgili Mine ve Arın çekim günü tanışabildiğim çiftlerim arasındalar. Ama ilk andan itibaren sanki çok öncelerden tanışıyormuşuz gibi bir iletişimimiz oldu 🙂 Aslında Mine’yi Lemur Sanat’ın “We Will Rock You” Queen Müzikali’nde izlemiştim. Müthiş bir müzikaldi bu arada, her bir oyuncunun performansı ayrı ayrı etkileyiciydi; buna değinmeden geçemem.

Mart ayı, hava soğuk tabii. Ama içimizi birazcık da olsa ısıtan bir kış güneşi ara ara bulutların arasından bize görünmeyi ihmal etmedi. Mine ve Arın çok doğal bir çift;  haliyle yine saç ve gelinlik de çok doğaldı. Tam da istediğim gibi! Eee bu kadar doğallığı ben de olağanca doğallığı ve sadeliğiyle fotoğraflamalıydım. 🙂 En güvendiğim ve tercih ettiğim şey de bu değil mi zaten?

Tamamen kurgudan, kurgusallığın yapaylığından uzak, güzel fotoğraflar çekmeye başladık. Heyecanımı çiftimle ara ara paylaşmadan, onları da arada fotoğrafları gösterip cesaretlendirmeden duramam. Çekime onları dahil etme yöntemim bu benim. Şöyle durun, böyle yapın demekten daha etkili ve sonuçları da beklediğim gibi içten oluyor böylece. İlk karelerden hemen sonra çekime ısınmaya başladık bile. Fotoğraflar güzelleştikçe, ben üşümeyi unuttum. Mine ara ara şık montunu giydi, hem ısınmak için hem de fotoğraflara sıcacık bir renk katmak için bize çok yardımcı oldu bu harika mont.

Bazen aklım istemsizce Queen müzikaline gitti. Mine sanki yine sahnedeydi ve bu kez onu ben fotoğraflıyordum. Sahneye alışkın bir insanla çalışmanın kolaylığını ve keyfini sürdüm desem abartmış olmam. Mine için belki de en önemli sahne deneyimiydi gerçi bu çekim. 🙂 Kendi sahnende kendi oyununun başrolündesin ne de olsa. Her çiftim için de benzer bir heyecan ve deneyim yaratıyor düğün serüvenlerindeki fotoğraf çekimi aşaması aslında. Kimisi çok stres olsa da iş sahneye adım atana kadar aslında. Siz keyif almaya bakın, fotoğrafçınız bu heyecanı ve mutluluğu hikayeleştirsin. Yıllar sonra o ana gitmenin en keyifli yolu da fotoğraf değil mi zaten?

Güzel çekim için bir kez daha teşekkür ediyorum. Nice güzel yıllar güzel çiftime!

Size de iyi seyirler.

Mine & Arın / Ankara Düğün Fotoğrafçısı / Cemal Can Ateş
Paylaş