Santa Maria Dell Ammıraglıo / Palermo, Sicilya / Bir Kilise Nikah Töreni Hikayesi

Santa Maria Dell Ammiraglio / Palermo, Sicilya / Kilise Nikah Töreni

Wedding Photographer l Cemal Can Ateş l Sicily, Palermo
Yaşadığımız şehirden farklı bir yere gittiğimizde biz fotoğrafçıların ufku açılıyor. Buna çok inanıyorum. Hem çok daha yaratıcı olabiliyoruz, hem daha önce hiç bulunmadığımız yerler ya da az gördüğümüz her şey, her deneyim bizi zenginleştiriyor. Ufkumuz açılıyor derken aslında duyduğum hazdan, yeni, yepyeni bir histen söz ediyorum: farklı mekanlar, farklı binalar, farklı insanlar; örneğin daha önce fotoğraflamadığımız bir bina, bir köprü veya bir kilise, bir sokak; aynı gökyüzü altında farklı bir “şey”. Ankaralı bir fotoğrafçı olarak ister İzmir olsun, ister İstanbul, ister Adana ya da Sicilya:), bende benzer duyguları uyandırıyor.
2016 Ağustos’unda yakın arkadaşlarımla çıktığımız Malta- Sicilya gezimizde, tabi ki fotoğraf makinem her zamanki gibi boynumdaydı.:) Her sokak, her kapı, her kilise, her apartman, her an, her insan benim için yeni bir fotoğraf. Bu gerçekten paha biçilemez bir keyif, bir haz benim için; çok büyük, tarifi zor bir mutluluk kaynağı.
Sicilya gezimiz sırasında Palermo’da sokak sokak gezerken Santa Maria Dell Ammiraglio Kilisesi’ne de tesadüfen girdik, güzel bir hazırlık, çiçekler ve süsler hemen dikkatimi çekti -‘’kesin burada bir tören var’’ dedim.:) Sonra kiliseden çıkarken, bir arabanın yanaştığını ve içinden babasının kolunda bir gelinin indiğini gördüm, tabi ki hemen fotoğraflamaya başladım.:)
Herkese açık bu tören gerçekten çok güzeldi, nikahta da aynı zamanda başka fotoğrafçılar vardı tabi fotoğraf çeken, ben de kıyıdan köşeden bir kaç fotoğraf çektim. Doğal fotoğraflar… Daha önce hiç görmediğim, tanışmadığım ve aslında fotoğrafçıları olmadığım bir çiftin…
Ben çiftlerimle konuşurken hep doğal, o “an”a ait fotoğrafların “poz” ile zorlanan fotoğraflardan daha güzel, daha gerçek ve daha  çarpıcı olduğunu savunurum. Ne mutlu bana ki beni de hep böyle çiftler buluyor. O özel günü de gerçekten anlatan kareleri, bu nikahta, fotoğrafçıları olmadığım bu güzel çiftin fotoğraflarında gördüm. Gördüm çünkü, onlardan başka üçüncü bir göz gibi, yaşanılanı fotoğrafladım sadece.
Zaman sıkıntımız olduğu için sonuna kadar kalamadım, fotoğrafları da bir şekilde onlara ulaştıramadım. O günün karmaşasında büyüleyici kalabalığı aşıp fotoğrafları onlara gösteremedim. Daha sonra çok denedim ve uğraştım, kiliseyi aradım, Sicilyalı bir kaç fotoğrafçıya yazdım, fakat maalesef fotoğraflarımı bu güzel çifte ulaştırmayı başaramadım.
Buraya bırakıyorum fotoğrafları, olur da belki “…benim kağıt param, bir şekilde, döne dolaşa senin cebine girmiştir.”* hesabı ulaşır onlara 🙂

Olamaz mı?

olabilir:)

Biraz nikahtan, biraz geziden fotoğraflarla, iyi seyirler 🙂

*Bülent Ortaçgil – Eylül Akşamı

 

Son olarak Sicilya’ya seyahat planınız varsa çok sevdiğim oitheblog’un gezi rehberini paylaşmak isterim:

https://oitheblog.com/tag/sicilya/

Ve benimle iletişime geçmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz:

https://cemalcanates.com/iletisim/

Wedding Photographer l Cemal Can Ateş l Sicily, Palermo

 

Paylaş